top of page

Ik ontmoette Tonnie zo'n 20 jaar geleden tijdens mijn eerste jaren werkervaring binnen het welzijns- en gezondheidsveld. Ik kwam Tonnie, als leidinggevende bij het toenmalige ziekenfonds, intussen gezondheidsfonds, van de Christelijke Mutualiteit meermaals tegen in mijn professionele netwerk. Enigszins geïntimideerd door zijn doortastende en kritische leiderschapsstijl, keek ik met enige bewondering op naar deze intern sterk doorgegroeide maatschappelijk werker. In de vele bestuursvergaderingen waarin we elkaar tegen kwamen, kon je maar beter voorbereid zijn op zijn pertinente en zeer relevante vraagstelling om het bestuur van de vele vzw's naar een hoger niveau te helpen tillen. Omgekeerd leerde Tonnie mij kennen als een gedreven medewerker die oog had voor detail en zorgde voor een correcte respons op beleidsvragen die zich aandienden. Overleg en samenwerking dragen we beiden hoog in het vaandel.

In een periode waarin ik professioneel zelf erg zoekende was en keuzes diende maken, veranderde onze relatie naar een soort tutor-mentorship.  Tonnie ontpopte zich in die tijd tot mijn professionele peetvader, waardoor ik steeds een klankbord had voor mijn vele vragen en kon aftoetsen aan iemand die het pad al had bewandeld. Ik kreeg inzicht en richting, vele kapstokjes aangereikt die mijn keuzeproces op een heel positieve manier hebben beïnvloed.

 

We leerden elkaar ook beter kennen en vonden veel raakpunten in onze persoonlijkheden, waardoor gesprekken nooit stil vielen. Op onze ontmoetingen raakten we verschillende thema's aan: belang van gezondheid, combinatie werk en privé, welke dromen hebben we, hoe ga je om met moeilijke situaties,…? Door de jaren heen groeide een relatie van mentorship, vriendschap, maar ook van coaching van mij naar hem toe rond moeilijke thema's die hem bezig hielden. Er ontstond een evenwichtige en open wisselwerking waardoor we beiden sterk konden groeien. 

 

We vertellen jou er graag verder over in onze sessies. 

bottom of page