top of page

Equicoaching

Doeltreffende equicoaching volg je bij L’ Eefje Leven in Poederlee. Ik heb al vele mensen geholpen om zichzelf en de moeilijkheden die ze tegenkomen beter te begrijpen dankzij mijn coaching met paarden. Gecoacht worden door een paard biedt vele voordelen, aangezien paarden erg gevoelige en slimme dieren zijn. Ik vertel je graag meer over hoe mijn equicoaching of paardencoaching voor inzicht in je eigen gevoelens en gedrag kan zorgen.

Hoe gaat equicoaching in zijn werk?

Paardencoaching of equicoaching is het coachen of begeleiden van mensen bij concrete veranderdoelen in hun leven met behulp van paarden. We kijken welke moeilijkheden of veranderwensen zich op dit moment in jouw leven aandienen en gaan concreet aan de slag door oefeningen naast het paard. Nee hoor, je hebt écht geen paardenkennis nodig om gecoacht te worden door een paard en je hoeft al zeker geen amazone te zijn. Alle oefeningen gebeuren naast het paard, met beide voetjes op de grond. In mijn coaching met paarden houden we rekening met jouw behoeften en persoonlijke grenzen, want een paard is niet alleen een prachtig, maar ook een krachtig dier. Helemaal normaal dus, mocht je dat een beetje spannend vinden. Ik ben er als coach natuurlijk leiderschap om je bij te staan en je gerust te stellen. Eens de spanning voorbij, zal je ontdekken welke mooie, vaak onverwachte antwoorden en inzichten paardencoaching voor jou in petto heeft.

Waarom coaching met paarden?

Paarden behoren in de dierenwereld tot de meest gevoelige en sensitieve wezens. Hun overleving in de vrije natuur is afhankelijk van hun enorm aanvoelings- en observeringsvermogen. Deze eigenschap maakt paarden uitermate geschikt om de vaak non-verbale signalen van mensen op te pikken. 70% van onze communicatie is immers non-verbaal. Het is de spiegel die de paarden ons voorhouden die een bron van inzichten en oplossingen aanlevert voor jouw veranderwens. Ik begeleid jou tijdens de paardencoaching om samen met het paard je eigen weg te vinden en een dieper inzicht in jezelf te bereiken.

Onze paarden, Filou en tijdelijke weigenoot Becky, nemen de rol van co-coach op tijdens de sessies. Dankzij hun natuurlijke drang naar authentiek leiderschap (hun overleving in de vrije natuur is hier immers op gebaseerd) vertellen de paarden jou tijdens de equicoaching meer over jouw persoonlijk leiderschap. Hoe zeer heb jij de touwtjes in handen? Klopt wat je zegt ook met wat je doet? En hoe krijg je dit beter in overeenstemming?

Paarden verblijven bij L' Eefje Leven zoveel als mogelijk volgens natuurlijke principes. Dankzij een schuilstal kiezen ze zelf wanneer ze beschut staan of liever vrij rondlopen. Dit zorgt ervoor dat hun vacht ook afgestemd is op de seizoenen en ze zoveel als mogelijk hun natuurlijke beschermingsmiddelen kunnen opbouwen.

Wil je graag meer informatie over Equicoaching?

Ontdek de kracht van paardencoaching

Heb jij al een sessie equicoaching geboekt bij mij? Neem snel contact met mij op via het telefoonnummer +32 496 79 72 30. Ik ontvang je met open armen en vertel je graag alles over gecoacht worden door een paard in een kennismakingsgesprek. Paardencoaching is niet alleen fijn gedurende de sessie zelf, het zorgt ervoor dat je je op lange termijn beter in je vel gaat voelen en meer inzicht in je gevoelens hebt. Aanvullend kan je ook gezondheidscoaching bij mij volgen voor een totaalaanpak. Ervaar zelf de kracht van coaching met paarden!

bottom of page